Люис Хамилтън бе най-бърз в последната свободна тренировка преди квалификацията за Гран при на Канада. Втори се нареди Макс Верстапен с Ред Бул, а трети е съотборникът на седемкратния световен шампион в Мерцедес Джордж Ръсел.

Иначе сесията бе прекъсната още след петата минута от началото ѝ. Причината бе излитане на Жу, чийто Заубер заседна отстрани на пистата. Новото задно крило на колата бе счупено. Тренировката бе възобновена след 5 минути – маршалите бързо прибраха Заубер-а. Работата продължи с медиум.

С меките гуми в края на сесията най-бърз беше Хамилтън, който завърши на 0.374 пред Макс Верстапен. Трикратният световен шампион докосна и „Стената на шампионите“ в края на последната си летяща обиколка в тренировката, но за негов късмет поражения по колата му нямаше.

Същото не може да се каже за Алекс Албон, който също се удари в „Стената на шампионите“ няколко минути пред Верстапен да стори това. При този удар тайландецът счупи задното дясно окачване на своя болид и трябваше да се прибера в бокса, пропускайки заключителните моменти на подготовката.

А иначе в челото в края на последния час за подоготовка на „Жил Вилньов“ освен Хамилтън и Верстапен влязоха още Джордж Ръсел, Ланс Строл и Оскар Пиастри. Сесията беше много разочароваща за пилотите на Ферари Шарл Леклер и Карлос Сайнц, които останаха съответни десети и 12-ти в нея, на близо секунда зад Хамилтън.

Квалификацията за Гран При на Канада започва в 23:00 часа и може да я гледате пряко по DIEMA SPORT 3.