Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън бе видимо доволен след успеха на Гран При на Япония. Британецът дръпна с 59 точки пред основния си преследвач Себастиан Фетел, като заяви, че е можел само да мечтае за такава солидна преднина 4 състезания преди края. Той благодари за работата на отбора си.

„Имахме страхотна публика. Много съм благодарен за подкрепата и отношението. Бе чудесен ден. За първи път днес видях слънце. Отборът свърши страхотна работа, Макс направи силно състезание“, започна щастливият Хамилтън.

„Ред Бул бяха много бързи в състезателно темпо. Ние бяхме бързи в квалификацията. След виртуалната кола за сигурност гуните бяха студени, а Макс се възползва“, добави победителят на „Сузука“.

„Честно казано, можех само да мечтая за такъв аванс. Заслугите са на отбора, затова, че те бяха толкова безупречни. Огромно благодаря. Този аванс се дължи на всички усилия на моите съотборници“, каза коментира още Хамилтън.

На свой ред, вторият Макс Ферстапен обясни: „Бе страхотен ден. Обичам тази писта. Темпото бе обещаващо. Когато сложихме гуми софт бяхме бързи. В последните обиколки мислех, че мога да се спрая с Люис. Не успяхме, но съм доволен и мисиля, че може да съм щастлив“.

Третият Даниел Рикиардо коментира: „ Това е първият ми подиум на Сузука. Това ми беше цел да се кача на подиума. Всичко се случи добре. В началото не можех да се движа близо до конкурентите си“.

Включете се в играта на Gong.bg свързана с Формула 1 и спечелете страхотни награди.