Нико Хюлкенберг записа две поредни шести места за отбора на Хаас в Австрия и Великобритания, а според германския пилот неговият тим е реален претендент за това да бъде петият най-бърз във Формула 1 в момента.

На „Силвърстоун“ миналата седмица Хаас въведе значителен пакет с подобрения, който беше на разполажение на Хюлкенберг и на неговия съотборник Кевин Магнусен. Грешка на тима в квалификацията обаче не позволи на датчанина да се възползва максимално от подобренията по VF-24, но Хюлкенберг успя.

В хода на целия уикенд германецът беше в челото на средата на колоната, а в състезанието завърши като най-добър от останалите. Пред него финишираха само пилоти на водещите четири отбора – Ред Бул, Макларън, Ферари и разбира се Мерцедес.

„Очевидно е добре, удовлетворяващо е да вземем осем точки, второ поредно шесто място. Неочаквано е, но мисля, че е заслужено. Работихме за него. Опазихме се от грешки и имахме добра стратегия, дори много добра.

„Но мисля, че най-доброто от всичко, е скоростта, с която разполагахме. Подобренията наистина направиха нещо с колата и определено мисля, че ние сме в битката да сме петията най-бърз отбор с Астън, Алпин и други. Мисля, че сме в битката. През целия сезон сме много постоянни и смятам, че ще можем да запазим това и във втората половина на сезона“, заяви Хюлкенберг.