Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън за пореден път се заигра с идеята за евентуално преминаване във Ферари. Британецът се пошегува, че червеният цвят му стои добре, след което отбеляза, че не цени нищо по-високо от лоялността.

По неговите думи именно това отношение най-вероятно ще го остави верен на Мерцедес и след като състезателната му кариера приключи.

Хамилтън още като 13-годишен за първи път стана част от Макларън, с който дебютира във Ф1 през 2007 година. До този момент британецът никога не е карал болид с двигател, различен от Мерцедес. Само първата от неговите 5 световни титли беше в Макларън, а останалите 4 дойдоха именно след трансфера в Мерцедес.

Много пъти през годините британецът беше свързван с Ферари и сам е признавал, че всеки пилот мечтае един ден да се състезава за „скудерията”. „Знам, че червеното ми стои добре, но това е много, много труден сценарий”, коментира 34-годишният състезател.

„Работя с Мерцедес от 13-годишен. Промяната винаги е готина, но лоялността е всичко, затова имам и тази татуировка тук на лявата си ръка.”

„Няма цял живот да бъдат пилот. Какво бих могъл да правя за в бъдеще? Дали бих останал част от Мерцедес, за да се занимавам с нещо епично и след състезанията? Ако непрестанно сменях отборите, не знам как би изглеждал живота ми”, добави Хамилтън.