Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън очаква да води много по-тежка битка срещу Себастиан Фетел (Ферари) през този сезон в сравнение с трите години, в които се бореше срещу вече бившия си съотборник Нико Розберг.

Хамилтън: Розберг никак няма да ми липсва

Съперничеството между Хамилтън и Розберг стана пословично в периода 2014-2016, като едва в последната година германецът успя да надвие своя партньор в битката за трофея при пилотите. Пет дни след спечелването на титлата Розберг се оттегли от Ф1, а неговото място зае Валтери Ботас. След първия старт за 2017 година – Гран При на Австралия – Хамилтън вижда като по-голяма заплаха Фетел отколкото новия си финландски партньор.

„Дали сега тестът ще е по-сериозен? Определено, определено. Мисля, че тази година най-добрите пилоти ще бъдат в челото“, коментира Хамилтън, което може да се тълкува и като тънка обида спрямо Розберг, с когото не се разбират много-много.

Розберг: Щеше ми се Алонсо да ме замести

„Ще е страхотно да видим и Фернандо Алонсо на челните позиции, макар да не изглежда, че това ще се случи скоро. Поне имаме страхотен пилот като Себастиан Фетел с неговите 4 титли. Той имаше страхотен период във Формула 1, продължава да бъде сила и ще остане фактор още много години.“

„Наистина съм благодарен, че мога да се боря срещу него и срещу Ферари. Това е страхотно. Не съм имал много персонални битки с него, но винаги сме се отнасяли с уважение един към друг. Сигурен съм, че този респект ще става само по-голям“, допълни Хамилтън.