Трикратният световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън обясни защо Нико Розберг няма да му липсва като съотборник през 2017 година.

Германецът изненада спортния свят с оттеглянето си от спорта, което се случи по-малко от седмица след спечелването на титлата за 2016-а. През задаващия се сезон 32-годишният британец ще си партнира с Валтери Ботас, като двамата вече представиха новия болид на „Силвърстоун“.

Хамилтън доволен от колата за 2017-а

„Не мисля, че някога е имало случай, когато мой съотборник да ми липсва. Причината е, че винаги идва друг, който заема мястото му“, заяви Хамилтън. „Определено ще се чувствам странно, всъщност вече е така, но това бързо отминава.“

„Един ден и аз ще си тръгна и друг ще дойде на мястото ми. Не бива да забравяш никого, но трябва да свикваш с това, с което разполагаш в момента. Точно в този миг чувствата от миналата година изобщо не се проявяват. Започнах начисто и продължих напред.“

Лауда: Розберг изобщо не липсва на Мерцедес

„Случилото се през 2016 година ми помогна да стана по-силен. Чувствам се по-солиден, по-завършен като пилот. Чувствам се най-добре подготвен в цялата си кариера. През миналия сезон не спечелих титлата и сега искам да променя това“, закани се Хамилтън.