Новият световен шампион във Формула 1 Люис Хамилтън очаква още по-жестока конкуренция за титлата през следващия сезон в най-престижната автомобилна надпревара.

В битката за петия си световен трофей през 2018 той се бори с четирикратния шампион Себастиян Фетел с Ферари. Британецът обаче очаква и по-младите състезатели да настъпят газта и да му бъдат конкурентни през новата кампания, като спомена имената на Макс Верстапен с Ред Бул и Шарл Леклер с Заубер, който ще бъде част от Ферари догодина.

„Поглеждайки към тазгодишния шампионат и това, че скоро той завършва, ще си направим равносметка за сезона. Определено имаше места, където можехме да сме по-добри в началото на кампанията“, погледна към сезона си Хамилтън.

„Ще опитам да се подобря и да изисквам още повече от себе си. Има млади състезатели, които изобщо не са за подценяване – Леклер с Ферари и Макс, който тази година показа страхотни неща, ще бъдат много опасни, затова трябва да съм на върха на своите възможности, ако искам да защитя титлата си“, завърши той.

Самият Леклер заяви, че е поласкан от коментарите на петкратния световен шампион.

„За мен е чест да чуя нещо подобно от Люис. Той е невероятен пилот, следя го още преди идването си във Формула 1. Ще дам най-доброто от себе си, но няма да бъде никак лесно. Той е много опитен и изключителен състезател. Радвам се, че чувам подобни неща по мой адрес от него“, не скри вълнението си младият пилот. Сезонът във Формула 1 приключва следващата седмица в Абу Даби. /БГНЕС