Седемкратният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън, който завърши на трето място в състезанието за Голямата награда на Великобритания, похвали своя отбор „Мерцедес“ за позитивното представяне след трудния старт на сезон 2022. Британският пилот за втори пореден път се класира трети в състезанията от Формула 1 от началото на сезона, а за „Мерцедес“ това бе възможност да облекчи проблемите от първата част на кампанията.

Въпреки тежката конкуренция с „Ред Бул“ и „Ферари“, Хамилтън вярва, че представянето му на „Силвърстоун“ е съществена крачка към възстановяването на тима на челните позиции.

„Дадох всичко от себе си в състезанието, опитвайки да преследвам двете Ферарита. Поздравления за Карлос, те просто бяха по-бързи от нас“, заяви Люис Хамилтън по повод Карлос Сайнс, който спечели състезанието за Голямата награда на Великобритания. Втори се нареди Серхио Перес от „Ред Бул“.

„Благодарен съм за сериозната работа на отбора, която доведе до този напредък. Мисля, че се приближихме с една крачка към съперниците, но трябва да продължим да работим“, каза още Люис Хамилтън.

Британецът бе поздравен от актьора Том Круз след състезанието, а освен това благодари на феновете, които го подкрепяха в родината му. Близо 400 хиляди души посетиха четирите дни на уикенда за Гран при на Великобритания.

„Трябва да отдам дължимото на феновете. Благодаря на всички за невероятната подкрепа. Това не се вижда никъде другаде по света“, коментира Хамилтън.