Люис Хамилтън очаква много трудно състезание в Мексико, след като се класира шести в квалификацията на пистата "Ерманос Родригес".

„Цял уикенд се боря с болида. Направо е кошмар за управление, просто не харесва пистата“, коментира седемкратният световен шампион.

„Направихме някои наистина добри промени преди квалификацията и бях значително по-доволен от колата. Ще ми се да ги бяхме направили още сутринта преди квалификацията. Поведението в Q1 и Q2 не изглеждаше лошо. Вторият бърз тур в Q2 бе страхотен. Но колата наистина ту върви, ту не. Поведението е много непостоянно. Не бях в състояние да извлека кой знае колко повече. В перфектна ситуация вероятно можеше да съм пети и толкова“, продължи Хамилтън.

„Състезанието ще е истинско предизвикателство с този болид. Спирачките прегряват, трудно ще е да се борим. Карането е като движение по острието на бръснач“, каза още той.

Джордж Ръсел се нареди осми в класирането на квалификацията. Той сподели, че видял положителни неща в управлението на своята кола, но не се е справил в момента, когато трябваше.