Техническият директор на Хаас - Симоне Реста, напуска тима на Хаас след разправия със собственика на отбора Джийн Хаас. В публикацията се твърди, че Реста е влязъл в пререкания с американския бизнесмен още в началото на сезон 2023. Той е искал да се влагат средства в развитието на болида VF-23 от старта на миналата състезателна година. В Хаас решиха да нямат постоянно развитие, а да разчитат на по-голям пакет новости по-късно през сезона. Джийн Хаас пък искал автомобилът да следва конструкторската концепция на Ред Бул.

Освен неразбирателството с Джийн Хаас се твърди, че Реста е изгубил мотивация в Хаас. Отборът остана последен в класирането при конструкторите за миналия сезон.

Що се отнася до това къде ще продължи кариерата на италианския инженер, то два варианта са смятани за възможни. Единият е да се върне във Ферари, където добре познават възможностите му, но начело на Скудерията от миналата година е Фредерик Васьор. Според друга информация Реста има почитатели в Ауди, откъдето може да му направят предложение да се присъедини към проекта, подготвящ се за участие във Формула 1 от 2026 г.