Пилотът на Торо Росо Пиер Гасли призна, че чак когато заради него са били показани сини флагове на други пилоти, е осъзнал колко добре се е представил по време на Гран При на Унгария.

Гасли завърши шести на „Хунгароринг“ и или с други думи казано - първи след пилотите на голямото трио Мерцедес, Ферари и Ред Бул. 22-годишният французин бе последния пилот, който успя да изпълни всичките 70 обиколи на трасето край Будапеща.

По правилник сините флагове във Формула 1 се показват на даден пилот, за да индикират, че го наближава по-бързо движеща се кола или болид, който ще го „затвори” с една обиколка. Флаговете се показват също и на пилота с предимство.

„В момента, в който започнах да настигам болид на Уилямс, за първи път видях сини флагове да се показват заради мене. Когато видях, си помислих „Мамка му, значи се справяме много добре“. Обикновено сините флагове са за мен, да се отстраня от пътя на Ферари или Мерцедес“, сподели Гасли.

„Когато завършихме четвърти в Бахрейн, бяхме затворени с обиколка и не изпреварихме никого. В Унгария за първи път не бях затворен с обиколка, но пък аз затварях“, добави французина.

„Очаквахме да сме много силни в Унгария. И аз, и Брендън Хартли влязохме в Q3, той обаче беше с много лоша стратегия, която го класира 11-и накрая. Просто това е една от пистите, на които колата ни е много добра и дефицита на мощност в мотора на Хонда не е толкова осезаем заради характера на трасето“, завърши Гасли.