Пилотът на Ферари Себастиан Фетел сподели, че именно самият той е най-големият му „враг” в борбата за титлата с Люис Хамилтън през този сезон.

Германският пилот влиза в уикенда на Гран при на Сингапур с дефицит от 30 точки спрямо лидера Хамилтън, който води в класирането при пилотите. Фетел смята, че Гран при на Сингапур е крайъгълният камък в календара на Формула 1, след като допусна разочароващ резултат на последното състезание в Монца.

Ферари още претендира, че разполага с най-бързата кола в кервана и превъзхожда Мерцедес, като Фетел смята, че има всички шансове да завърши пред Люис Хамилтън в края на сезона.

„Смятам, че най-големият враг за мен в борбата за титлата съм самият аз”, сподели Фетел, след като бе запитан дали не го е страх да загуби още точки в предстоящите състезания.

„Разполагаме с чудесна кола и ако си изиграем правилно картите, то имаме всички шансове да свърши работата с мисълта, както стартирахме сезона. Люис е лидер към този момент, така че него ще трябва да гледам. Не смятам, че той е големият ми „враг”, тъй като трябва да се справим по прекрасен начин, за да вдигнем титлата. Трябва да се огледаме себе си и да печелим състезанията до самия край”, сподели Себастиан Фетел.

Германецът бе фаворит за спечелване на „домашната” Гран при на Монца при последното състезание. За негово съжаление обаче той се сблъска с Люис Хамилтън в четвърти завой на първата обиколка и трябваше да продължи от последна позиция, макар да тръгна с полпозишън.

Инцидентът бе изложен за критиците като пореден детайл в битката за титлата между двамата и неспособността на Фетел да не допуска грешки, когато е под напрежение.

„В нашия спорт да допускаш грешки е напълно нормално, но не е добре, когато имаш големи цели. Хубавото е, че има още надпревари, в които можем да се подобрявам и сме длъжни да го правим”, завърши пилотът на Скудерия Ферари.

Всички тренировки, както квалификацията и самото състезание на Гран при на Сингапур можете да наблюдавате идния уикенд по DIEMA SPORT, както и на дигиталната платформа PLAY DIEMA XTRA BG.