Новият пилот на "Ферари" Шарл Льоклер заяви, че за него е сбъдната мечта да има възможност да кара за Скудерията. 20-годишният монегасец, който в момента се състезава за "Заубер", ще влезе в болида на "черните кончета" от началото на следващия сезон, когато ще замени напускащия Кими Райконен.

"Мечтите се сбъдват. От 2019 година ще карам за "Ферари" във Формула 1. Благодарен съм на Скудерията за дадената ми възможност, както и на мениджъра ми Николас Дот за подкрепата, която ми оказва от 2011 година. Искам да благодаря и на семейството ми и по-специално на двама души, които вече не са сред нас", написа Льоклер в профила си в Twitter. 

"На тях дължа всичко, което ми се случва. На моя баща Ерве и на Жул (Бианки), които ме научиха на толкова много неща. Никога няма да ви забравим. Благодаря на всички хора, които ме подкрепяха и не спираха да вярват в мен", добави той. 

"Обещавам ви, че ще работя здраво, за да не ви разочаровам. Сега обаче трябва да завърша силно сезона с невероятния отбор на "Заубер", който ми даде шанс да пробия във Формула 1 и да покажа потенциала си", написа още Льоклер.