Италианският пилот Витантонио Лиуци ще посети България, за да вземе участие в първото отборно картинг състезание за издръжливост от типа "24 часа на Льо Ман".

Тонио има зад гърба си 6 сезона като пилот във Формула 1.

Връхна точка в кариерата му на картинг състезател е 2001-а година, когато печели световния картинг шампионат. Успява да победи Михаел Шумахер на собствената му писта в Германия.

Пилотът е част от отборите на Ред Бул, Торо Росо като съотборник на 4-кратния Световен Шампион във Формула 1, Себастиан Фетел, Форс Индия, ХРТ.

Също така, участие в ЕКО 12 часа на България, ще вземе и бившият състезател в Мото ГП, Лукаш Пешек, който ще бъде съотборник в ЕКО Рейсинг Тийм на мотоциклетиста Мартин Чой, който има солиден опит в надпреварите за издържливост, с три участия на "24-те часа на Льо Ман" с мотоциклети.

В България Витантонио Лиуци ще мери сили срещу познати имена в моторспорта, в България и чужбина. Тонио Лиуци ще бъде в отбор със световния шампион по картинг през 2000-а година, Колин Браун, победил Люис Хамилтън и Нико Розберг за титлата.

Надпреварата ще се проведе на 16-ти септември на картинг писта Пауталия в Кюстендил и ще бъде първата по рода си у нас, като в нея ще се включат 18 отбора от България и 10 международни.

Входът е свободен за всички желаещи да се докоснат до света на моторспорта и усетят адреналина на високите скорости.