Себастиан Фетел се изказа ласкаво за своя нов съотборник Шарл Льоклер след първото им състезание заедно. В Гран при на Австралия Льоклер действително остави отлично впечатление като в края дори бе по-бързият от двамата пилоти на Ферари и само отборна заповед му попречи да изпревари германеца.

А случилото се явно е убедило Фетел, че ще получи сериозна вътрешна конкуренция от младока. "Той ще ме постави под голямо напрежение през целия сезон. Ще бъде много близко. Той е много талантлив. Сигурен съм, че ще имаме тежки и близки битки, но повече от това се надявам да се забавляваме много заедно."

21-годишният Льоклер бе привлечен от Ферари в едва втория си сезон във Формула 1, след като през 2018-а кара за Заубер.

Себастиан Фетел и Шарл Льоклер

източник: Gulliver/GettyImages

Фетел не скри проблемите в отбора, демонстрирани в Австралия, но изрази увереност, че съвсем скоро болидът ще се покаже в съвсем различна светлина.

"Очевидно ни липсва нещо. Точно в момента нямаме отговор. Трябва да се върнем и да хвърлим добър поглед. Но съм сигурен, че ще намерим нещо, защото знаем, че колата е по-добра от това, което видяхме."

"Имаме добра кола, знаем го - този уикенд не бе така и като цяло не бяхме конкурентни достатъчно, но ще се завърнем", обеща Фетел.

Италианската преса нападна "слабака" Фетел

Ферари пак трябваше да се обяснява за отборните заповеди

Льоклер мечтае да завърши кариерата си във Ферари