Шарл Льоклер изрази надежда, че ще остане пилот във Скудерия Ферари до края на своята кариера във Формула 1. Льоклер е във втората си година в кервана, като в неделя го очаква първото състезание в отбора на „черните кончета”.

Надпреварата в Австралия може да гледате по DIEMA SPORT 2 в неделя от 07,10 часа. Винаги може да се доверите и на онлайн-платформата PLAY DIEMA XTRA в ранните часове на 17-и март.

Роденият в Монако пилот е считан за един от големите таланти сред пилотите, но е приел своята роля на №2 в отбора, като първото място е за Себастиан Фетел.

„Моята работа е да изработя правото да бъда първи пилот в отбора”, съобщи Льоклер пред Gazzetta dello Sport.

„Не е лесно, но ще опитам. Себ и аз сме пуснати свободно да се борим за своите позиции, а аз ще опитам да бъда по-бърз от него. Когато дойде времето да се взимат решения, тогава ще видим какво ще става”, продължи 21-годишният пилот.

Льоклер счита, че ако извоюва правото да е пилот №1 във Ферари, то ще може да атакува и Люис Хамилтън за титлата в шампионата. „Във Ферари е възможно всичко – искам да остана в този отбор до края на кариерата си. Това е моята мечта”, довери с усмивка Шарл Льоклер.