Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел открито се усъмни в това дали актуалният световен шампион Люис Хамилтън е показал най-доброто от себе си по време на откриващото за 2019-а Гран При на Австралия. Според германеца неговият конкурент от миналия сезон е изиграл добре режисирана пиеса на „Албърт Парк”.

Валтери Ботас се оказа изненадващият победител в Мелбърн, като надви Хамилтън още на старта, напук на факта, че британецът имаше предимството на полпозишън. Финландският състезател удържа преднината си в хода на всичките 58 обиколки, за да вземе първа победа от 2017 година (Абу Даби) насам.

В същото време Хамилтън завърши на цели 21 секунди зад своя съотборник, макар че разполагаше с аналогичен като възможности болид на свое разположение. Фетел, който беше надвит от Макс Ферстапен (Ред Бул) за третото място, е напълно убеден, че 34-годишният британец е спрял да влага максимума от възможностите си след разочароващото начало на състезанието.

„Нямам идея какво правеше Люис”, заяви Фетел. „Мисля, че просто беше отегчен и недоволен заради проваления старт.”

„Не за първи път той просто гледаше да завърши надпреварата. От този момент нататък той просто играеше.”

„По радиото ми казаха, че той се оплаквал от гумите си, но мисля, че доста безпроблемно стигна до края. Може би просто не беше щастлив и това се отрази върху пилотирането му”, добави Фетел.

От Мерцедес в минутите след състезанието излязоха с официална позиция относно ниската скорост на Хамилтън. Отборът уточни, че инспекцията на колата е открила поражения по нейния под. "Има липсващо парче, но все още не сме на 100 процента сигурни за причината", обявиха от Мерцедес.