Пилотът на Ферари във Формула 1 Себастиан Фетел не е много сигурен в качеството на подобренията по неговата кола по отношение работата с гумите. Германецът заяви, че заради тях не е много ясно къде ще се класира в диапазона първо-шесто място в Гран При на Испания.

Петъчният ден на тренировки беше изцяло положителен за настоящия шампион при конструкторите Мерцедес. Валтери Ботас беше най-бърз в сутрешната сесия, а следобед неговият съотборник Люис Хамилтън оглави листата. И двете коли на германския тим изглеждаха значително по-бързи от тези на „черните кончета”, които имаха предимство в изминалите 4 старта дотук.

Началото на европейската част от календара във Ф1 винаги е свързано с извършването на сериозни ъпгрейди по колите, които потенциално могат да променят статуквото. Хамилтън, който взе първата си победа за кампанията преди 2 седмици в Азербайджан, определено изглежда така, сякаш този път има аргументите сам да кове съдбата си на трасето, а не да зависи от събитията и обстоятелствата.

„Всичко, което сложихме по колата, изглежда работи и това е важно”, каза Фетел след петъчния ден . „Смятам, че при работата с гумите настъпиха най-големи промени. Сега ситуацията е твърде различна. Не мисля, че нещата са по-добри от преди.”

„Колкото до промените при огледалата за обратно виждане (монтирани върху предпазния ореол, а не върху корпуса на колата – б.р.), не са голяма работа. Преди ни беше доста трудно да следим колите зад нас. Сега огледелата са на по-добра позиция и мога да виждам по-добре под задното крило.”

„Ако имаш доверие на колата си, няма причина да я притискаш отвъд лимита на този етап. Нека се надяваме, че доверието ще си остане каквото беше в Баку, където можех да измъкна всичко, когато се налагаше.”

„Трасето в Барселона беше доста хлъзгаво и изпратихме ден на смесени чувства. Все така работим по-колата и трябва да сме по-силни в събота. Нищо не ни идва наготово, така че трябва да се напънем. Сравнително доволен съм от баланса на колата. Има място за подобрение.”

„Къде ще се озовем, не мога да кажа. Разликите са много близки. Може да сме първи, може и да сме 6-ти. Това е вълнуващо”, завърши Фетел.

Квалификацията в Барселона е днес от 16 часа българско време. Насладете се на екшъна в Каталуня чрез прякото предаване на DIEMA SPORT, а също и онлайн чрез GONG PLAY и PLAY DIEMA XTRA.