Германският пилот Мик Шумахер може да има на разположение само няколко състезания, за да спаси кариерата си във Формула 1, пише агенция ДПА. Синът на седемкратният шампион Михаел Шумахер, който получи място в отбора на „Хаас“ от академията на „Ферари“, е с изтичащ в края на годината договор.

Мик Шумахер прекара два сезона в „Хаас“, но записа първите си точки едва тази година през юли в състезанието за Голямата награда на Великобритания, заемайки осмото място. Последва шесто място в Австрия, но впоследствие Шумахер няма класиране в първите 13.

„Казах още в началото на сезона, че при Мик е важно да напредва“, коментира шефът на „Ферари“ във Формула 1 Матиа Биното. „След няколко състезания ще седнем и ще поговорим с него, ще направим анализ на сезона и заедно с „Хаас“, ще вземем решение за бъдещето му“, добави Биното.

Тимът на „Хаас“, който си партнира с „Ферари“, няма да е задължен да задържи Шумахер, ако 23-годишният германец вече не е част от пилотската академия на италианския автомобилен концерн.

Към момента Мик Шумахер заема 15-о място във временното класиране при пилотите във Формула 1 с 12 точки след 15 старта. Той бе най-бавен в съботната квалификация за Гран при на Италия, въпреки че няма да стартира последен. В петък Шумахер бе заменен в първата тренировка на „Монца“ от резервния пилот на „Ферари“ Антонио Джовинаци, който се спряга за негов наследник.