Двама от бившите съотборници на Себастиан Фетел – Даниел Рикардо и Кими Райконен – очакват от немския пилот да се справи със затрудненията, които изпитва през сезон 2020 във Формула 1. Четирикратният световен шампион изживява труден период от началото на надпреварите в тазгодишния световен шампионат. Някои реплики по радиото по време на състезания доведоха до предположения, че отношенията във Ферари в момента са много обтегнати. Заговори се дори дали Фетел изобщо ще довърши сезона с тима от Маранело. Себастиан и Скудерията обявиха още през май, че ще се разделят в края на 2020 година.

Сред хората в падока, които най-добре познават Фетел, са бившите му съотборници. Той изкара само година с Даниел Рикардо (2014 г.) в Ред Бул, а с Кими Райконен бе от 2015 до 2018-та във Ферари.

„Фетел много обича спорта. Ако иска да продължи и ако вярва, че може да се задържи на топ ниво, което показва през последните 10 години, тогава 100% трябва да остане“, сподели Рикардо.

„Според мен му пука прекалено много – или от чиста любов към спорта, или от гордост. Той анализира всичко и намира начин да постигне подобрение, открива отговорите на въпроси. Не смятам, че е човек, който просто ще зареже един проблем и ще си тръгне. Определено очаквам да се справи, със сигурност.“

Райконен е на мнение, че Себастиан е наясно как работи Формула 1 и фактът, че все още кара за Ферари няма да повлияе на професионализма му. Самият Кими никога не е смятал това да си пилот на Скудерията за по-различно от карането за който и да е друг тим.

„Сигурен съм, че не е доволен от ситуацията в момента, но положението е такова. Смятам, че е от достатъчно дълго време в спорта, за да знае какво се случва понякога и да намери начин да обърне нещата. Ферари си е Ферари – хората ги гледат под лупа, особено италианците, но се съмнявам, че това ще има влияние върху неговата работа“, каза финландецът.