Бившата звезда във Формула 1 Джанкарло Физикела вярва, че Михаел Шумахер би се радвал да види Люис Хамилтън във Ферари. Както е известно, британският пилот ще кара за Скудерията през 2025-а година.

Хамилтън обяви по-рано тази година, че ще се присъедини към Ферари през следващия сезон, слагайки край на 11-годишния си престой в Мерцедес. Михаел Шумахер спечели пет световни титли с Ферари и така има равни седем шампионски триумфа с Хамилтън, а британецът вярва, че може да счупи рекорда на германската икона именно с болида на "черните кончета".

Шумахер не е виждан публично след сериозния инцидент през декември 2013 г. и Физикела признава, че не е говорил с него, но смята, че 55-годишният би искал Хамилтън да успее във Ферари. 

„Със сигурност Михаел Шумахер ще се радва да види Люис Хамилтън да кара за Ферари през следващата година и да спечели шампионата, защо не?“, каза Физикела, цитиран от Si.com.

Михаел Шумахер знае много добре какво е да предприемеш подобен ход, тъй като той премина от Ферари в Мерцедес, където кара последните си три сезона.