Звездата на Макларън във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че шампионатът е станал много предсказуем след началото на турбо ерата. Испанският ветеран, който през 2018-а година се пусна паралелно и в World Endurance Championship, обаче бе категоричен, че все още не му е доскучало да бъде част от кралските гонки.

Именно авантюрата с WEC накара мнозина да мислят, че двукратният световен шампион не вярва в шансовете си да прибави още Ф1 трофеи във витрината си. Ибериецът има 32 победи в Гран При на сметката си, но последната такава датира чак от 2013 година (Гран При на Испания).

„Не ми е скучно. Очевидно Формула 1 все още е топ серията в моторния спорт. Това е мястото, където всички мечтаем да бъдем още от първите си дни зад волана на картинга”, коментира 36-годишния ветеран.

„Истина е обаче, че през последните години – и особено в турбо ерата – събитията станаха толкова предсказуеми. Сега се готвим за състезание №7, общо са 21 стартовете, а вече знаем какво ще се случи в следващите 14. Това е тъжна равносметка за спорта.”

„Нямам нищо против Формула 1. Изобщо не ми е писнало. Просто знам, че сега идвам в Канада, за да се боря за позиция между 7-о и 12-о място, а в Абу Даби (последното състезание от календара – б.р.) пак ще се боря за същото.”

„Вече подписах нов договор през миналата година. Контрактът е за няколко сезона. Пред предстоят още доста години.”

„Знам, че през годините изпуснах някои възможности. Можех може би д съм спечелил 4 или 5 шампионски титли досега, но в същото време се чувствам невероятно привилегирован да бъда част от Ф1 вече 18 години”, коментира двукратният шампион Алонсо.

Култов дебют на Алонсо в WEC, спечели "6-те часа на Спа"

Фернандо Алонсо пред завръщане във Ферари