Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо може за втори път в кариерата си да премине в отбора на Ферари. Разялата между испанеца и скудерията в края на 2014 година не бе особен приятна, но според част от испанските медии двете страни са готови да загърбят историята в името на общите си цели.

Нещо повече – „Диарио Гол” твърди, че вече се провела секретна среща между Алонсо и представители от висшето ръководство на „скудерията”. Предполага се, че в дъното на цялата история стои колоритният мениджър на 36-годишния Алонсо – Флавио Бриаторе. Италианецът бил задействал всичките си връзки, за да поднови диалога между двете страни.

ФИА забрани новаторските огледела на Ферари

Алонсо кара за Ферари в периода 2010-2014, като в три от тези 5 години той беше пряк претендент за титлата. Испанецът никога не е крил, че иска поне още веднъж да стъпи на върха, преди сложи край на кариерата си. С тази цел той се завърна в Макларън през 2015-а година, когато британският тим вече изпитваше видими трудности. Сега испанецът кара своя четвърти сезон при втория си престой и очевидно не вярва в шансовете отново да бъде претендент за трофея, ако продължи с Макларън.

От друга страна е ясно, че Ферари към момента залага всичко на Себастиан Фетел. Германецът е водещият пилот на „черните кончета”, докато партньорът му Кими Райконен често страда заради очевидната неравнопоставеност. Освен всичко друго през октомври финландецът ще навърши 39 години и това е един от факторите изтичащият му договор да не бъде подновен.

Култов дебют за Алонсо в WEC, спечели "6-те часа на Спа"

Също така е вярно, че през последните 2 сезона Фетел допусна множество грешки в ключови моменти и това кара ръководството в Маранело да помисли за вариант, в който ще разполага с двама еднакво конкуренти пилоти.