Британецът Люис Хамилтън с "Мерцедес" постигна най-добро време във втората свободна тренировка преди Гран при на Турция във Формула 1. По този начин световният шампион даде нова заявка за силно представяне в неделя, след като по-рано днес бе най-бърз и в първата тренировка.

На пистата "Истанбул Парк" Хамилтън постигна време от 1:23.804 минути в следобедната сесия. Той свали близо 4 десети от секундата от постижението си в сутрешната сесия.

Хамилтън, който в неделя ще започне с десет места наказание заради смяна на двигател, изпревари с 0.166 секунди Шарл Льоклер с "Ферари". Монегасецът бе единственият пилот, който се доближи до резултата на британския пилот. Трето време даде другият пилот на "Мерцедес" Валтери Ботас. Финландецът бе по-бавен с 0.410 секунди от съотборника си Хамилтън.

Освноният съперник на "Мерцедес" - отборът на "Ред Бул" - изостана чувствително. Серхио Перес и Макс Ферстапен дадоха четвърто и пето време, като мексиканецът изостана на 0.569 секунди от Хамилтън, а холандецът на 0.635 секунди. В челната шестица на втората тренировка място намери и Ландо Норис с "МакЛарън". Британецът остана на 0.721 секунди от най-доброто време В събота са третата тренировка и квалификацията преди състезанието в неделя.