Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо отказа да направи голям проблем от сблъсъка с Люис Хамилтън в началото на днешния трети старт за сезона във Формула 1 за Гранд При на Бахрейн.

Оставайки девети в първата обиколка на днешното състезание в Бахрейн, Хамилтън удари своя МакЛарън Мерцедес в Реното на Алонсо и откачи задното крило на испанеца. Самият англичанин остана без предно крило и трябваше принудително да влиза в бокса, като накрая зае 13-та позиция в днешния старт.

„МакЛрънът бе толкова по-бърз от моята кола, че се удари в мен. Имаше някаква повреда на задното крило, но колата не се представи толкова зле, както в свободните тренировки и квалификацията. Нямаше толкова голямо значение какво ще стане, тъй като нямаше какво повече да направя с този потенциал. Целият ни тим знае, че трябва да подобрим нещата колкото се може по-бързо, защото никой не иска да направи 58 обиколки и да остане 10-ти и 11-ти. Всичките ни надежди сега са насочени към подобрение на нещата за следващия старт в Барселона. Ако и там нещата не потръгнат, тогава ще трябва да се наистина да се притесняваме през остатъка от сезона”, коментира Алонсо.