Отборите на Казахстан и Украйна завършиха при резултат 2:2 помежду си в мач от Група “D” от световните квалификации. Гостите от Украйна на два пъти повеждаха в резултата, но така и не съумяха да задържат аванса си. Двубоят ще се запомни с двата гола в добавеното време. Украинците реализираха попадение в 93-ата минута и вече се виждаха победители, но в 96-ата домакините ги попариха с гол за 2:2 и срещата завърши без победител.

Това бе първи мач за Украйна след напускането на легендата Андрий Шевченко, който изведе тима до 1/4-финалите на Евро 2020. Под ръководството на временния селекционер Олександър Петраков обаче украинците не успяха да запишат победа. Така те вече имат 4 равенства от 4 мача в групата и заемат второ място във временното класиране. Лидер е Франция със 7 точки, а Финландия и Казахстан са с по 2. На дъното в групата към момента е Босна и Херцеговина с 1 точка от два мача.

Роман Яремчук изведе Украйна напред в резултата днес с красив гол още във втората минута. Яремчук получи топката извън наказателното поле на Казахстан, овладя на гърди и с блестящ изстрел от въздуха прехвърли стража Стас Покатилов.

В 68-ата минута гол на домакините бе отменен поради засада, но само 6 минути по-късно Руслан Валиулин изравни за Казахстан с мощен удар с левия крак отляво на противниковата врата.

Така се стигна до драматичните заключителни минути от добавеното време. В 93-ата минута резервата Даниил Сикан вкара втория гол за Украйна след разбъркване пред противниковата врата, като тук се намеси и системата ВАР и бе установено, че попадението е редовно. В 96-ата минута обаче Валиулин се измъкна от защитата на гостите и от почти същата позиция като при първото си попадение опъна мрежата зад ветерана Андрий Пятов - 2:2.