Златан Ибрахимович заяви, че ще продължи да играе за националния отбор „колкото се може по-дълго“, независимо от провала на Швеция да се класира за Световното първенство в Катар.

40-годишният нападател на „Тре Крунур“ влезе като резерва в заключителните десет минути при поражението от Полша с 0:2 в Хожов във вторник вечер. Ибра страда от контузии през този сезон и ще бъде на 42 преди следващия голям международен форум, на който може да вземе участие – Евро 2024 в Германия.

16 снимки

„Ще продължа колкото се може по-дълго. Няма да получите различен отговор просто защото не спечелихме този мач и не се класирахме за Световното първенство. Това се отнася както за националния отбор, така и за Милан“, сподели офанзивният футболист на „росонерите“ на пресконференция.

Ибрахимович се завърна в представителния тим миналата година, след като първоначално беше прекратил кариерата си след Европейското първенство през 2016. Той има 120 мача и 62 гола за отбора. Ибрахимович призна преди няколко дни, че вече има тяло на "възрастно момче", но изпитва "паника" от това да спре със спорта.