Френският национален вратар на Милан Майк Менян е получил нова контузия на прасеца в сряда и няма да играя за отбора си до началото на Световното първенство в Катар. Това съобщи в петък треньорът на "росонерите" Стефано Пиоли, като Менян почти сигурно отпада и от Мондиала.

"Няма да бъде на линия до януари, мисля", каза треньорът на Милан.

"Съжаляваме за тази контузия, тъй като това е много важен играч за нас. Той направи и всичко възможно да се върне в отбора", каза Пиоли преди мача с Монца.

"Опитахме се да преценим ситуацията. Майк искаше да се върне възможно най-бързо. Мислим, че направихме нещата по добрия начин", обясни треньорът, който уточни, че това не е същият мускул на прасеца, който е засегнат този път.

27-годишният Менян е заместник в тима на Франция на Юго Лорис от Тотнъм. Той получи първата си контузия именно в мач на "петлите" срещу Австрия в Лигата на нациите на 22 септември.

Ако Менян не може да вземе участие на Световното първенство, селекционерът Дидие Дешан ще търси трети вратар до Юго Лорис и Алфонс Ареола от Уест Хям. Изборът може да се направи между Стив Манданда (Рен) и Албан Лафон (Нант).