Аржентинският национален отбор подобри представянето си по време на Световното първенство в Катар и достигна до най-добрата си форма, когато победи Хърватия с 3:0 на полуфиналите, заяви вратарят на „гаучосите“ Емилиано Мартинес.

Южноамериканците започнаха слабо Мондиал 2022 с шокираща загуба с 1:2 срещу Саудитска Арабия в груповата фаза, но след това преодоляха трудностите, за да бъдат само на крачка от третата си световна титла.

БГНЕС
91 снимки

„Откакто започнах да играя в този тим, ставаме все по-добри. Ние не сме отборът от турнира Копа Америка. На финал сме за световната титла и сме една крачка напред“, каза Мартинес пред аржентинския вестник „Кларин“, цитиран от „Ройтерс“.

„Трябва да вярваме и да работим за това, което ни идентифицира. Вече имаме достатъчно талант. Мечтая да се завърна в Аржентина и да направя почетна обиколка с моите съотборници на Обелиска в Буенос Айрес“, добави Мартинес.

Gulliver/GettyImages
85 снимки

Той призна, че отборът е страдал доста в двубоя срещу Нидерландия, спечелен с 4:3 след изпълнение на дузпи. Отборите завършиха наравно 2:2 в редовното време и продълженията.

Емилиано Мартинес коментира и своя съотборник Лионел Меси.

„Обичам го (Меси). Това, което направи на Копа Америка, беше страхотно. Представянето му на това Световно първенство е нещо, което никога не съм виждал през живота си“, добави вратарят на Аржентина.