Вратарят на националния отбор на Канада - Максим Крепо ще пропусне Световното първенство в Катар, което стартира на 20-и ноември, обявиха от Футболната федерация на страната. 28-годишният футболист счупи десния си крак по време на финалния мач за титлата в Мейджър-лигата на САЩ през уикенда. 
 
Крепо, който е играч на ФК Лос Анджелис, беше предвиден да бъде първа резерва на титулярния страж Милан Борян. Той се контузи в 116-ата минута на продълженията, когато се сблъска с футболист на Филаделфия. Освен контузията, вратарят беше изгонен и с червен картон.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Maxime Crépeau (@mcrepeau)

Ситуацията беше ясна за съдията Исмаил Илфат, тъй като канадецът излезе пред наказателното поле и събори откъсващия се сам срещу него Кори Бърк от Филаделфия. Крепо остана да агонизира на терена, но това не му спести изгонването.

Още на следващия ден му е направена снимка, която  установила фрактурата, и операцията е направена веднага.
 
Канада ще изиграе две контролни срещи в Близкия изток преди началото на Мондиала. На 11-и ноември "кленовите листа" ще срещнат Бахрейн, а на 17-и имат проверка с Япония. 
 
Канада ще участват за втори път на Световно първенство след Мексико 86. Отборът е в Група F с Белгия, Мароко и Хърватия.