Крилото на Реал Мадрид Винисиус Жуниор е най-фаулираният играч в Ла Лига този сезон, но той вярва, че битките са станали по-сурови в опит да наранят него и съотборника му Родриго и да навредят на шансовете на Бразилия в Катар тази година.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

"Това, което се случва на терена, остава на терена, но отиде твърде далеч", каза Винисиус пред Ройтерс. "Можеш да станеш силен, но те бяха мръсни с единоборствата си. Родриго и аз страдахме много в последните мачове и се страхувахме от най-лошото, да се контузим и да пропуснем Световното първенство. Когато започнете да ставате важен играч, съперниците ви атакуват по-силно. Трябва да се научиш да се справяш с това.

Научих много от Неймар, когато играеше за Барселона, той също страдаше много. Кристиано, когато играеше за Реал, също страдаше много. Но Карим беше този, който ми каза да запазя спокойствие, защото ако съперниците те преследват, това е защото си подходящ, защото те се страхуват от теб. Ето защо, когато взема топката и избухна напред, го правя с отмъщение. Да, мога да бъда наранен. Но аз готов съм за предизвикателството".

БГНЕС / BGNES
42 снимки

Очаква се Винисиус да изиграе ключова роля за "селесао" в тазгодишния турнир, тъй като той беше редовен играч на националния отбор през последната година. Освен това, той е в добра форма за Реал Мадрид, отбелязвайки 10 гола във всички турнири този сезон.