Селекционерът на националния отбор на САЩ по футбол Грег Берхалтер заяви, че неговите футболисти имат малко време за възстановавяне преди да се изправят срещу Англия във втория си мач от група В на Мондиал 2022 в Катар.

Късно снощи американците завършиха 1:1 с Уелс в първия си двубой от шампионата на планетата.

Всички мачове от Катар 2022 може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в нашата секция Livestream!

Англия спечели убедително срещу Иран с 6:2, а американският треньор каза, че отборът му няма да има нужда от допълнителни ледени бани или масажи, за да бъде готов за срещата.

"Беше труден мач. Дадохме всичко от себе си. Трябва да играем срещу Англия, това е възстановяването . . . да играем срещу един от отборите, които според нас са фаворити на турнира. Пътят напред е следващият мач . . . Пътят е доста кратък", каза Берхалтер.

Двубоят с Англия на стадион "Ал Байт" в петък може да определи дали американците ще продължат към фазата на елиминациите. Те са на Световното първенство за първи път от осем години.

"Продължихме да се борим до края. Уелс игра много добре през второто полувреме. Те имат страхотен отбор. Влизайки в съблекалнята след мача, видях разочарованието в тима. Момчетата работиха здраво. Те са разочаровани, всички в тима са разочаровани. Но мисля, че когато погледнете усилията, които положиха, и как играхме през по-голямата част от мача, бяхме доста добре. Ще надграждаме", добави Берхалтер.

САЩ са играли с Англия 11 пъти, но имат само две победи и едно равенство. Последният мач на тима в групата ще бъде с Иран.