Тотнъм и Ливърпул се интересуват от открието на Световното първенство за Франция - Рандал Коло Муани. Селекционерът на „петлите“ - Дидие Дешан, включи 24-годишния нападател за първи път едва преди три месеца. Но след добрите изяви срещу Австрия и Дания в Лигата на нациите през септември, Коло Муани попадна в списъка за Световното първенство в Катар.

Нападателят прави силен сезон със своя Айнтрахт Франкфурт, като е допринесъл с осем гола и 11 асистенции в 23 мача. Въпреки че не успя да попадне в първоначалния списък от 26 играчи за Мондиала, той в крайна сметка замина за Катар като заместник на контузения Кристофър Нкунку. Впоследствие той започна като титуляр при загубата с 0:1 от Тунис в груповата фаза и се очаква да запише минути срещу Англия на четвъртфиналите в събота.

88 снимки

Според „Foot Mercato“, Тотнъм и Ливърпул имат желание да привлекат Муани. „Шпорите“ се опитаха да го вземат още през лятото, но нападателят избра да заиграе в Бундеслигата. Сега лондончани не са се отказали от него, но ще срещнат сериозна конкуренция в лицето на Ливърпул.

Смята се обаче, че от Айнтрахт няма да разглеждат оферти под 60 милиона евро, като дори биха могли да поискат и до 80 милиона евро, като се има предвид, че нападателят показа отлична форма през кампанията. Муани пристигна при „орлите“ като свободен агент през лятото от френския Нант.