Бразилия има безброй опции в нападение и ще играе офанзивен и агресивен футбол на световното първенство в Катар тази зима, категоричен е селекционерът на отбора Тите. 

"Всички нападатели ще получат шанс за изява. Всеки един от тях ще има възможност да решава мачове и трябва да бъдат готови, защото не се знае за кой двубой какъв футболист ще ми трябва. Различният съперник изисква противопоставяне с различни качества", каза Тите в интервю за АП.

Единственият нападател на Бразилия, който има сигурно място в отбора, за момента е Неймар. Опции за Тите и компания са още Винисус, Рафиня, Ричарлисон, Антони и Габриел Жезуш. В последните контроли с Гана и Тунис селекционерът пусна толкова офанзивни състави, че дори бе критикуван за нереалистичен подход към съвременния футбол.

Тите обаче не е притеснен за позицията си, тъй като сам обяви, че напуска след световното първенство. Именно заради това той смята да бъде агресивен срещу отбори като Сърбия, Швейцария и Камерун, които също са в група "G".

"Планът няма да се променя, но ще правим козметични корекции. Бразилия ще играе в собствения си стил", казва още той.

Селесао може и да се нуждае от много голове в Катар, тъй като Тите не разполага с много опции в защита. Водещ бранител на отбора в момента е 38-годишният Тиаго Силва, докато дефанзивният халф Каземиро все още не играе редовно на клубно ниво след трансфера от Реал Мадирд в Манчестър Юнайтед.

"Много е важно националите ни да играят в клубовете си на възможно най-високо ниво. Като цяло обаче не ме интересува какво говорят хората извън нашия отбор", продължава Тите.

Неймар, досущ като Лео Меси в Аржентина, продължава да няма световна титла и това го поставя под допълнителен натиск. Тите обаче смята, че нападателят на Пари Сен Жермен е в отлично състояние и физически, и психически.

"Неймар служи за пример на мнозина, тъй като знае кога греши и знае, че не е някакъв свръхчовек. Той знае, че всеки може да го заболи глава или стомах. Хората като него знаят как да израстват и това е признак за зрялост", каза още Тите и добави, че рекордът от 77 гола на Пеле не заблуждава по никакъв начин Неймар.

"Както вече казах, оставяме говоренето на останалите. Няма как да сравняваш хора от различни генерации, а и няма как да сравняваш някого с Пеле. Можете да спорите обаче за това кой е вторият най-велик за всички времена", категоричен е Тите.