Сръбският вратар Предраг Райкович демонстрира страхотно настроение на сбора на националния отбор преди заминаването за Катар. Вратарят на Майорка чака с нетърпение първия мач на "орлите" на световния форум. Този сблъсък е срещу Бразилия в група G, където са още Швейцария и Камерун.

В мача с южноамериканците Сърбия може да се изправи срещу Винисиус и Родриго,които са добре познати на Райкович. Техният Реал Мадрид победи тима от Балеарските острови с 4:1 преди около два месеца, а сърбинът направи прелюбопитно признание относно срещата, в която и двамата бразилци отбелязаха.

„Тогава ги пуснах на „Бернабеу“, каза Райкович с усмивка, след което добави: "Шегувам се, Родриго и Винисиус са добри, но и ние имаме качествен отбор. Ще се опитаме да спрем всички бразилски офанзиви, няма да им е лесно".

Gulliver/GettyImages
19 снимки

„Ще направим и едно интервю с трофея от Световното първенство. Дай боже! Преди седем години с тима до 20 години взехме световната купа. Много играчи от този отбор сега са тук. Това е знак, че поколението е качествено, щом роди голям брой национали за А отбора", продължи Райкович.

Очакванията в западната ни съседка са селекционерът Драган Стойкович да залага повече на Ваня Милинкович-Савич, но Райкович определи конкуренцията на вратаря на Торино като „здравословна“.

"Това е много здравословна конкуренция. Ние сме добри вратари, във форма сме, зависи от Мистър Стойкович да реши кой ще пази. Няма завист между нас, насърчаваме се взаимно", завърши Райкович.