Испания и Барселона разчитат все повече на маестрото в полузащитата Педри, който едва навърши 20 години в събота. Той вече има 63 мача в лигата за Барселона, впечатлявайки с техниката си на подавания и дрибъл.

"Педри няма таван на възможностите. Той има всички умения, които трябва да притежава един футболист, в този случай полузащитник, той има талант, има саможертва, той е силен в защита, може да изиграе три мача подред, притежава всичко, за да направи разликата.

Той току-що навърши 20 години, много е млад, но показва необичайна зрялост на Световно първенство. Удоволствие е да го гледам как играе, той може да направи разликата във всеки мач. Той се разбира с Гави, общува с Бускетс. Удоволствие е да гледаш центъра на Испания в действие", сподели Шави пред Goal.

Педри беше жизненоважен компонент на отбора на Испания, който достигна до полуфиналите на Евро 2020 миналото лято, и изглежда, че е също толкова важен за всеки успех, който може да постигнат на тазгодишното Световно първенство. Той започна при победата на Испания със 7:0 над Коста Рика в сряда, игра 57 минути, преди да бъде сменен, което е знак колко е важен за плановете на Луис Енрике.