Националният селекционер на Швеция Яне Андерсон сподели надеждата си, че Златан Ибрахимович ще помогне на "тре крунор" по пътя към Катар 2022. Скандинавците се изправят срещу Грузия и Испания в последните си два мача от групата. 

"Силно се надявам Златан да ни помогне. Говорим често в последно време и знам, че той иска да играе за националния отбор. За нас, естествено, това е добре, тъй като футболисти с неговите възможности са безценни в подобни ситуации", сподели той. 

Централният нападател е възстановен напълно от контузия в коляното. Асът на Милан пропусна Европейското първенство тази година, но се надява да играе на Световното в Катар в края на 2022-а.

Швеция е начело на Група "В" с 15 точки от шест мача и два пункта повече от Испания. Победителите в групите се класират директно за световните финали, а тимовете останали на второ място ще трябва да спечелят 2 баража, за да играят на Мондиала. Очаква се първото място в квалификационна група "В“ да се реши в последния кръг, когато шведите гостуват на Ла Фурия. /БГНЕС