Националният селекционер на Англия Гарет Саутгейт заяви, че всеки път, когато му се налага за избере титулярен състав за даден двубой, това му носи главоболие заради жестоката конкуренция в тима.

Той сподели това на днешната си пресконференцията преди световната квалификация с Унгария във вторник.

Саутгейт похвали отбора и за категоричната победа над Андора с 5:0 в събота, която приближи „трите лъва“ до класиране на световните финали в Катар догодина.

„Ще има промени. Ние имаме много силен състав и искаме всеки в отбора да се чувства пълноценен, за знае стойността си и, че може да помогне“, заяви Саутгетйт.

„Имам главоболие и извършвам престъпление всеки път, когато избирам състава. Има толкова голяма конкуренция за местата“, разкри той.

„Не беше приятелски мач срещу Андора, това са точки в квалификации и наистина бях доволен от качеството на играта и старанието на футболистите ми“, допълни още мениджърът.

Саутгейт смята, че Лигата на нациите е показала на колко високо ниво се играят международните мачове, но изрази резерви към идеята на ФИФА да се прибавят още мачове м календара и да има мондиали всеки 2 години.

„Не знам колко далеч могат да стигнат нещата. Явно има много неща, които не съвпадат с първоначалните предложения, които ми показаха и е трудно да ги следя“, смята специалистът.

„Всички искаме мачове на най-високо ниво, Лигата на нациите го показа и искаме и ние да участваме. Но няма как да прибавяш постоянни мачове в календара“, завърши Саутгейт.