Паузата идва в неподходящ момент за Лацио, твърди наставникът на „орлите“ Маурицио Сари. Римският тим се справя много добре до момента в Серия А и заема втора позиция в класирането, но е на осем точки зад лидера Наполи.

Бившият старши треньор на Наполи, Челси и Ювентус коментира пред „ТутоМеркатоУеб“ нетрадиционната есенно-зимна пауза около Мондиала. Световното в Катар пък отнесе етикета „обидно“ от специалиста.

„Това е обида за футбола. Ако някой ми обясни какво дава Катар на спорта, освен парите на Манчестър Сити и ПСЖ, може би ще променя решението си. Ще възстановим някои контузени играчи по време на прекъсването, това е".

„Мачът с Монца беше капан, тъй като беше между сблъсъците с Рома и Ювентус. Това беше шестият ни мач в рамките на 18 дни, което е лудост. Всеки отбор, играл в Европа, имаше проблеми в този кръг, освен Интер. Не харесвам този футбол и искам да го напусна много бързо”, заяви разочаровано Сари.

Gulliver/GettyImages
19 снимки

Италианският наставник коментира и контузиите на Матиа Дзакани и Мануел Лазари, заявявайки: „Дзакани ще бъде оценен в близките часове, Ладзари получи проблем с прасеца и ще трябва да изчакаме 48 часа за диагнозата, ще видим“.