Нападателят на Байерн Мюнхен Садио Мане окуражи футболистите от националния отбор на Сенегал преди днешния мач за Нидерландия, който ще бъде първи и за двата отбора на Световното първенство в Катар.

Мане, който е един от големите звезди не само на африканския, но и на световния футбол, няма да може да играе за родината си Сенегал, тъй като получи контузия в началото на месеца в мач на Байерн. Загубата му бе определена като сериозен удар по амбициите на "лъвовете от Теранга" за добро представяне на Мондиала в Катар, но Мане смята, че съотборниците му могат да покажат, че имат остри нокти.


Всички мачове от Катар 2022 може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


"Този понеделник нашата скъпа страна започва участието си на световното първенство в Катар. Сигурен съм, че "лъвовете" ще надскочат себе си и ще подходят към всеки мач като към финал. Уверен съм, че сенегалците ще се съберат пред малкия екран, за да подкрепят и окуражат нашия доблестен национален отбор", написа Мане в профила си в Инстаграм.

"Като всеки привърженик на "лъвовете", аз съм уверен, че моите съотборници ще се бият като един, както правят обикновено, за да защитят честта на нашия мил Сенегал. Да живее Сенегал, давайте "лъвове"!", написа още първият подгласник на Карим Бензема в гласуването за "Златната топка" тази година.

Gulliver/GettyImages
45 снимки

Преди точно 20 години, през 2002-ра, Сенегал достигна до четвъртфиналите на световното първенство в Япония и Южна Корея, което и до днес е изравнено най-добро постижение за африкански отбор на световни първенства. Според мнозина специалисти настоящите шампиони на Африка и в момента имат най-големи шансове за добро представяне сред всички пет представителя на "черния континент".

В средата на миналата седмица Мане претърпя операция на пищялната кост на десния крак и се очаква да се възстановява в продължение на няколко месеца.

"Благодаря на всички за подкрепата. За щастие операцията мина добре. Искам да използвам възможността да изкажа благодарност към всички ви", обърна се сенегалският футболист към последователите си в Инстаграм.