"Жребият ни е труден по различни причини, но нямаме търпение да се изправим срещу тези фантастични отбори", коментира селекционерът на Белгия Роберто Мартинес след тегленето на жребия за Мондиал 2022. Бронзовите медалисти от Световното първенство в Русия преди четири години ще срещнат Хърватия, Мароко и Канада в груповата фаза в Катар.

"Разбира се, ние имаме връзка с Мароко в националния отбор, имахме играчи като Маруан Фелайни и Насер Шадли, които имат корени в тази страна. Канада се представи силно в квалификациите, така че очаквам един добър мач. А за Хърватия знаем много добре - те не станаха случайно втори през 2018", каза Мартинес.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Треньорът на хърватите Златко Далич бе съвсем лаконичен след тегленето на жребия: "Ще се борим, за да се прославим отново", заяви той.

"Жребият ни е много труден, ще играем с Хърватия, Белгия и най-добрия отбор в Северна Америка", коментира наставникът на Мароко Вахид Халилходжич. С Алжир през 2014 почти постигнах нещо голямо срещу Германия (Алжир загуби на осминафиналите от бъдещите световни шампиони след продължения). Сега ще се опитам да направя същото с Мароко. Всичко е възможно, стига да вярваш в него", каза именитият специалист.