Селекционерът на Белгия - Роберто Мартинес, коментира победата на тима му с 1:0. "Червените дяволи" успяха да надвият Канада, след като Мичи Батшуай вкара в края на първото полувреме. Канада определено владееше по-голямата част от двубоя и създаде повече опасности, но не успя да реализира.

“Днес бе един много труден мач, Канада се представи по-добре от нас. Те бяха кристално ясни в това, което искат да направят, имаха много добро темпо, бяха директни и ние трябваше да покажем и друга страна от играта си. Радвам се, че спечелихме със смелост, опит и качеството на Куртоа, който хвана дузпа и ни задържа в мача. Тази победа е по-ценна, отколкото ако бяхме играли добре. Резултатът отразява това, което трябваше да направим, както и да се защитаваме заедно" сподели той.

Guilliver/GettyImages
96 снимки

"Виждали сме много топ отбори да губят мачове, но след това да се развиват и да израстват в процеса на турнира. Винаги е предимство, ако можете да взимате такива мачове. Трябва да бъдем реалисти, че не се представихме добре и имаме какво да надграждаме,” заяви Мартинес.

Белгия заема първото място в Група F, след като победи Канада, а двубоят между Хърватия и Мароко завърши при равен резултат.