След три дни на базата на италианския национален отбор в Коверчано, лагерът, който Роберто Манчини устрои с цел да оцени няколко играчи приключи. Треньорът опита различни тактически решения преди квалификациите за Мондиала в Катар, като се довери и на схема с трима централни защитници, а не любимата му 4-3-3.

Националният селекционер обаче е ясен - основната схема за „адзурите“ остава 4-3-3 с централен нападател Чиро Имобиле, а до него по крилата Доменико Берарди и Лоренцо Инсиние, в отсъствието на Киеза.

Схемата с трима отзад и двама нападатели не е тотално отхвърлена, като там на върха на атаката са изпробвани изгряващата звезда Джанлука Скамака, натурализираният Жоао Педро, завърналият се Марио Балотели и добре познатите Берарди и Имобиле. Възможна алтернатива за бившият наставник на Манчестър Сити и Интер е и 3-4-1-2 с Дзаниоло или Инсиние зад гърба на двама от изброените по-горе нападатели.

Именно играчът на Рома беше изпробван при 4-3-3 както като крило, така и като атакуващ халф вляво на тройката вместо Барела. При евентуална липса на Жоржиньо, както на този лагер, негов естествен заместник се очертава да бъде Стефано Сенси.