Тазгодишното Световното първенство по футбол ще се състои в Катар, като шампионатът започва след по-малко повече от две седмици.

Хората, които ще бъдат в арабската държава, е хубаво да знаят, че там ще бъде забранено да се държат за ръце.

Полицията на Катар ще следи за тези интимности без значение къде се случват те: по стадионите, по улиците, на обществени места. Аргументът е, че обществото трябва да уважава културата на Катар, където не може да има толкова близки отношения между хора от един и същи пол или от различни полове.

От Великобритания ще бъдат изпратени т.нар „спортни ченгета“, които знаят как да се справят с безредиците извън и на стадионите, причинени от английските фенове.

Мачовете, излъчвани в каналите на Нова Броудкастинг Груп и студийната програма към тях ще бъдат достъпни и за потребителите на PLAY DIEMA XTRA. Футболните фенове ще имат възможност да гледат на живо всички двубои от първенството на сайта Gong.bg в специална онлайн платформа.

Не пропускайте да проследите най-важното от ФИФА Световно първенство по футбол Катар 2022 от 20 ноември по NOVA, DIEMA, DIEMA SPORT 3 и Българската национална телевизия.