Нападателят на Реал Мадрид Карим Бензема може да присъства на финала на Мондиал 2022 с участието на Франция. „AS“ твърди, че мадридският клуб ще позволи на нападателя да замине за Катар, ако желае. Решението зависи от самия Бензема, а Реал няма да му се меси.

Ако Франция спечели финала срещу Аржентина в неделя, Карим ще има възможност да получи медал заедно с останалата част от отбора.

90 снимки

Изданието допълва, че днес той е взел участие за своя клубен тим в мач срещу съгражданите от Леганес. Това е била среща, която шампионите запазиха в тайна и определиха не като контрола, а просто като тренировъчен двубой. Спарингът, който беше в две полувремена от по 30 минути, се проведе при закрити врата на едно от тренировъчните игрища на базата на Реал и завърши 1:1. Точен за „белите“ беше Тони Кроос, а за втородивизионния отбор се разписа Икер Ундабарена.

Селекционерът на Франция - Дидие Дешан, пък беше попитан веднага след победата над Мароко с 2:0 на ½-финалите в сряда дали ще привика Бензема в Доха, но отговорът му беше лаконичен.

„Предпочитам да не отговарям. Следващият въпрос. Извинете ме“, каза Дешан.

Припомняме, че Бензема се контузи няколко дни преди началото на Мондиал 2022 и не можа да участва в турнира. Дидие Дешан не повика играч, който да го замести, така че нападателят остава в заявката на френския национален отбор и дори може да играе.