Полузащитникът на Франция Адриен Рабио се изказа позитивно за подготовката на тима преди Световното първенство в Катар. Защитаващият титлата си шампион ще се опита да предотврати ранно отпадане каквото се случи на миналото Европейско първенство, пише агенция "Ройтерс". За Рабио това ще бъде дебют на Мондиал, след като през 2018-а не попадна в състава на "петлите". Той заяви, че отборът е имал възможност да се подготви без да се разсейва в Доха, за разлика от събитията преди година. 

"Най-важното е, че останахме обединени. Не се занимаваме с неща извън отбора, които могат да ни разсеят. Имаме потенциал да се справим доста по-добре, отколкото на Европейското", заяви Адриен Рабио преди първия мач на Франция на Световния шампионат срещу Австралия на 22 ноември. 

"Вярно е, че този път сме заобиколени от доста лукс. Живеем в малък балон. На Европейското имаше доста ограничения и това направи ежедневието ни трудно", обясни френският национал. 

"Петлите" отпаднаха на осминафиналите на шампионата на Стария континент след поражение от Швейцария. 

"Тук ни е доста комфортно. Можем да бъде всички заедно и да игнорираме външни фактори", добави Рабио. 

Той коментира, че Карим Бензема и Рафаел Варан работят усилено, за да са напълно готови за Мондиал 2022. "Вярвам, че скоро ще бъдат с нас", каза Адриен Рабио и допълни, че се надява тимът да се справи без останалите контузени футболисти, които не успяха да се възстановят навреме.

Рабио се надява това Световно първенство да бъде реванш за него след като пропусна това през 2018 година. "За мен беше голямо разочарование. Сега гледам на шампионата като на реванш. Благодарен съм, че съм тук. Искаме да стигнем до финала. Имаме шанс да постигнем нещо историческо, така че сме много развълнувани", категоричен бе националът на Франция.