Националният отбор на Мароко по футбол даде урок по решителност, достигайки до полуфиналите на Световното първенство в Катар, заяви премиерът на кралството Азиз Ахануш.

"Атласките лъвове" постигнаха страхотен резултат. Те дадоха урок по решителност, достигайки до полуфиналите на Световното първенство в Катар. По този начин станаха първият арабски и африкански отбор изобщо, стигнал тази фаза на турнира", каза министър-председателят пред Парламента на Мароко.

"Отличното представяне на мароканския отбор беше приветствано от държавните глави, които поздравиха крал Мохамед VI за това историческо постижение", добави Ахануш.

Той похвали "усилията на играчите, на старши треньора Уалид Реграга, на президента на Кралската мароканска футболна федерация и на всички, които допринесоха за това историческо постижение."

На 10 декември Мароко победи Португалия с 1:0 на четвъртфиналите на стадион "Ел Тумама" в Доха. Попадението отбеляза Юсеф Ен-Несири в 42-ата минута.

Националният отбор на Мароко за първи път в историята си, както и за първи изобщо от африканските и арабските страни, достигна до полуфинал на Световно първенство.