Вратарят на националния отбор на Полша Бартломей Драговски ще пропусне Световното първенство в Катар, след като контузи сериозно десния си глезен по време на мач на Специя в италианското първенство.

Треньорът на тима Лука Готи каза, че сериозността на контузията все още не е известна, тъй като Драговски все още е на прегледи, но че 25-годишният страж определено е аут от турнира в Катар.


Всички мачове от Мондиал 2022 ще може да гледате НА ЖИВО С КАРТИНА в сайта Gong.bg


Мениджърът на Полша Якуб Квятковски написа в Туитър, че вратарят на Копенхаген Камил Грабара ще замени Драговски в състава. Войчех Шчесни от Ювентус е титулярният вратар номер 1 на Полша, а Лукаш Скорупски от Болоня също е в състава.

Драговски беше изнесен на носилка и беше облян в сълзи към края на първото полувреме при победата на Специя с 2:1 срещу Верона в Серия А, след като контузи глезена си. Неговите съотборници се опитваха да го утешат, докато феновете на стадиона го аплодираха продължително.

Драговски трябваше да се присъедини към отбора на Полша в понеделник след последния кръг от шампионата преди Световното първенство.