Футболистът на Франция – Юсуф Фофана, притежава изключително интересна житейска история, макар да е все още твърде млад. Само на 23 години играчът на Монако прави дебюта си в тази селекция на Франция преди три месеца.

В края на септември Фофана играе в Лигата на нациите срещу Австрия, след което срещу Дания и записва първите си минути за „петлите“, а сега е на един мач от това да стане световен шампион. В Катар той също игра няколко пъти. Като резерва се прояви срещу Австралия, Дания и Полша, а срещу Тунис изигра като титуляр 73 минути.

31 снимки

В полуфиналния мач срещу Мароко той трябваше „да влезе в обувките“ на Адриен Рабио и се справи отлично, като изигра феноменална среща в средата на терена и спомогна на „петлите“ да стигнат последната битка срещу Аржентина.

Фофана расте в академията на Червена звезда в Париж, където са му казали, че не е достатъчно добър и трябва да потърси друг клуб, където да търси развитието си.

90 снимки

Докато си проправя път към световния футбол, той печели пари и работи като разносвач на пица. „Това беше най-добрият начин да печеля пари и да опитам да инвестирам в това да сбъдна мечтите си. Имах съмнения дали ще успея, няма как да го скрия“, каза Фофана в интервю преди няколко месеца.

През 2017-а година младокът тогава заиграва за Дранси, след което отива при младежите на Страсбург, след което играе две години за елитния клуб. Той пристигна в Монако през зимата на 2020-а година и е регулярен титуляр за монегаските.