Германецът Марко Ройс вече има запазено място сред най-големите каръци в света на спорта, след като окончателно стана ясно, че пропуска Мондиал 2022 заради контузия. По същата причина той не игра на световното през 2014 г., което бе спечелено от Бундестима. Тогава той се контузи в последната контрола на националния отбор преди заминаването за турнира в Бразилия. Поради контузия Ройс не игра и на Евро 2016, а умора го остави извън състава и за Евро 2020.
 
Селекционерът на Германия Ханзи Флик до последно се надяваше, че Ройс ще се възстанови от контузия за световното първенство, но вчера стана ясно, че той няма да може да играе още няколко седмици.
 
33-годишният полузащитник получи контузия на връзките на глезена при победата с 1:0 над Шалке на 17 септември. Четири седмици по-късно срещу Унион (0:2) халфът се завърна на терена, влизайки като резерва на полувремето. След мача обаче отново усети болка и пак влезе в лазарета. Миналата събота (5 ноември) Ройс се появи като резерва в 67-ата минута срещу Бохум (3:0), но след мача глезенът отново започна да го притеснява.
 
Ройс e сред най-често контузваните играчи - до момента той е пропуснал 142 мача заради 64 травми.